Předvolání k prohlášení o majetku

 

V případě, že povinný nesplní povinnost uloženou exekučním titulem, neuhradí náklady oprávněného a neuhradí zálohu na snížené náklady exekuce ve lhůtě 30 dnů ode dne doručení výzvy ke splnění vymáhané povinnosti, tak ho soudní exekutor podle § 50 odst. 2 EŘ může předvolat k prohlášení o majetku do sídla Exekutorského úřadu Praha 3 na adresu Ringhofferova 115/1, 155 21 Praha 5 – Zličín, bude-li to považovat za účelné.

V takovém případě povinný v prohlášení o majetku uvede veškerý svůj majetek a všechny zdroje svých příjmů. Za tímto účelem soudní exekutor povinného vyzve, aby předem sestavil a při řízení, nebo předem doručil soudnímu exekutorovi písemný seznam, ve kterém uvede:

  • plátce mzdy nebo jiného příjmu postižitelného srážkami ze mzdy a výši tohoto nároku (netýká se právnických osob),
  • peněžní ústavy, u nichž má účty, výši pohledávek a čísla účtů,
  • dlužníky, u nichž má jiné peněžité pohledávky, důvod a výši těchto pohledávek,
  • osoby, vůči nimž má jiná majetková práva nebo majetkové hodnoty, jejich důvod a hodnotu (§ 320 OSŘ),
  • movité věci (spoluvlastnický podíl na nich), které mu patří a kde, popřípadě u koho se nacházejí, totéž platí o listinách uvedených v § 334 OSŘ a o cenných papírech uvedených v § 334a OSŘ,
  • nemovité věci (spoluvlastnický podíl na nich) povinného,
  • závod, který mu patří a jeho části a kde se nachází,
  • rozsah jeho řidičských oprávnění, jestliže je v exekuci vymáhán nedoplatek výživného na nezletilé dítě.

Údaje je povinný povinen doložit příslušnými listinami.

Nesplnění povinností shora uvedených nebo uvedení nepravdivých skutečností může být posuzováno podle ustanovení o odpovědnosti za škodu. Zatajení majetku, kterým zmaří uspokojení věřitele (v exekučním řízení „oprávněného“), může mít důsledky vyplývajícího z § 222 TZ.

Pokud je povinný předvolán, tak ho soudní exekutor vyzve, aby předem sestavil a při řízení o prohlášení o majetku, nebo předem, doručil soudnímu exekutorovi písemný seznam, ve kterém uvede, kolik je proti němu v současné době vedeno exekučních řízení, u jakých soudních exekutorů včetně označení jejích sídla a jejich spisové značky a pro jaké částky. V případě nařízeného výkonu rozhodnutí je povinný nucen označit soud, který výkon rozhodnutí nařídil, způsob nařízeného výkonu rozhodnutí, spisovou značku a částku, která je vymáhána. Dále soudní exekutor povinného vyzve, aby sdělil své telefonní, faxové či emailové spojení.

Pokud je povinný předvolán a ze závažných důvodů se nemůže osobně dostavit k prohlášení o majetku do sídla úřadu, zašle pravdivě vyplněné prohlášení o majetku včetně pravdivého sdělení o počtu exekucí či výkonech rozhodnutí a kontaktních údajů soudnímu exekutorovi prostřednictvím e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. či písemně na adresu úřadu, a to nejpozději ke dni, na který byl povinný předvolán.

Adresa

Ringhofferova 115/1
155 21 Praha 5 - Zličín

Kontakt

mail: podatelna@eupha3.cz

tel.: 212 341 341
fax: 212 341 342

Detailní informace zde.

Další údaje

IČ: 720 65 699
DIČ: CZ7912311979
Evid. číslo soudního exekutora: 144
ID datové schránky: q3fpa3p