Poskytnutí informací o majetku povinného

 

Soudní exekutor zašle oprávněnému vždy společně vyrozuměním o zahájení exekuce výzvu k poskytnutí informací o majetku povinného, ve které oprávněného vyzve, aby označil:

  • plátce mzdy povinného či plátce jiného pravidelného přijmu povinného (§ 50 odst. 1 EŘ),
  • fyzickou nebo právnickou osobu, vůči níž má povinný pohledávku (dlužníka povinného), a uvedl důvod této pohledávky; jde-li o pohledávku z účtu u peněžního ústavu, uvedl peněžní ústav a číslo účtu, z něhož má být pohledávka odepsána (§ 50 odst. 1 EŘ),
  • osoby, vůči nimž má povinný jiná majetková práva nebo majetkové hodnoty, jejich důvod a hodnotu (§ 320 OSŘ),
  • movité věci (spoluvlastnický podíl na nich), které patří povinnému a kde, popřípadě u koho se nacházejí, totéž platí o listinách uvedených v § 334 OSŘ a o cenných papírech uvedených v § 334a OSŘ,
  • nemovité věci (spoluvlastnický podíl na nich) povinného,
  • závod, který patří povinnému a jeho části a kde se nachází,
  • rozsah řidičských oprávnění povinného, jestliže je v exekuci vymáhán nedoplatek výživného na nezletilé dítě.

Soudní exekutor v této výzvě dále požádá oprávněného o sdělení adresy, na které se povinný může fakticky zdržovat (je-li tato adresa odlišná od adresy uvedené v exekučním návrhu či adresy uvedené v centrální evidenci obyvatel), popř. telefonní, faxové či e-mailové spojení na povinného.

Oprávněný poskytne soudnímu exekutorovi informace o majetkovým poměrech povinného prostřednictvím e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na čísle: 212 341 341, kdy ve své odpovědi vždy uvede spisovou značku exekuční věci, které se výzva týká. Spisová značka soudního exekutora začíná „144 EX“ a pokračuje pořadovým číslem věci a posledním dvojčíslím kalendářního roku (např. 144 EX 1/10).

Poskytování informací o majetku povinného je pro oprávněného nepovinné, nicméně poskytnutí součinnosti ze strany oprávněného může usnadnit pátrání po majetku povinného, což může přispět k rychlejšímu vymožení jeho pohledávky. Soudní exekutor bude samozřejmě zjišťovat majetek povinného v případě poskytnuté i neposkytnuté součinnosti ze strany oprávněného.

Adresa

Ringhofferova 115/1
155 21 Praha 5 - Zličín

Kontakt

mail: podatelna@eupha3.cz

tel.: 212 341 341
fax: 212 341 342

Detailní informace zde.

Další údaje

IČ: 720 65 699
DIČ: CZ7912311979
Evid. číslo soudního exekutora: 144
ID datové schránky: q3fpa3p