Poučení o odblokování nemovité věci

 

Na nemovité věcipovinného mohou být v důsledku nařízené exekuce tato dvě omezení:

  • vyrozumění o zahájení exekuce,
  • exekuční příkaz k prodeji nemovité věci.

Pokud povinný celkovou vymáhanou částku neuhradí, není možné jeho nemovitou věc (až na určité výjimky), odblokovat.

Pokud povinný uhradí vymáhaný nárok, náklady oprávněného a zálohu na snížené náklady exekuce nejpozději do 30 dnů ode dne doručení výzvy ke splnění vymáhané povinnosti, odblokování nemovité věci povinného probíhá následovně:

  • vyrozumění o zahájení exekuce - bude vymazáno po vydání oznámení o skončení exekuce, které jesoudní exekutor oprávněn vydat po právní moci příkazu k úhradě nákladů exekuce (tento příkaz vydává soudní exekutor neprodleně po uhrazení dlužné částky, právní moc vyznačuje soudní exekutor). Toto omezení však nebrání dispozici s nemovitou věcí,
  • exekuční příkaz k prodeji nemovité věci - bude vymazán po vydání oznámení o skončení exekuce (obsahující údaje o tom, že provedením exekuce zanikly účinky vyjmenovaných exekučních příkazů), které jesoudní exekutor oprávněn vydat po právní moci příkazu k úhradě nákladů exekuce (tento příkaz vydává soudní exekutor neprodleně po uhrazení dlužné částky, právní moc vyznačuje soudní exekutor). Toto omezení brání dispozici s nemovitou věcí,

Pokud požaduje povinný vše (tedy vyrozumění o zahájení exekuce, exekuční příkaz k prodeji nemovité věci) odblokovat obratem, má možnost dostavit se v úředních dnech - Po a St, 8,30 – 11,30 a 12,30 – 15,30 do sídla úřadu, kde po převzetí výše zmíněných listin a podepsáních vzdání se práva podání návrhu na zastavení exekuce a námitek do příkazu k úhradě nákladů exekuce dostane vše potřebné k okamžitému odblokování všech omezení na jeho listu vlastnictví. Případný termín je nutno dohodnout prostřednictvím e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na čísle: 212 341 341. V elektronické či telefonické žádosti je nutné, aby povinný sdělil spisovou značku exekučního řízení. Se zaměstnancem soudního exekutora poté povinný dohodne přesný termín k odblokování jeho nemovité věci; bez předchozí domluvy nebude povinnému rychlé odblokování umožněno. Povinný má povinnost přinést si s sebou svůj občanský průkaz, popřípadě jiný průkaz totožnosti. Jménem povinného může jednat třetí osoba na základě plné moci; soudní exekutor nevyžaduje, aby podpis zmocnitele byl úředně ověřen.

Pokud povinný nepožaduje vše (tedy vyrozumění o zahájení exekuce, exekuční příkaz k prodeji nemovité věci) odblokovat obratem, ale chce s nemovitou věcí nakládat, má možnost požádat o okamžité zrušení exekučního příkazu k prodeji nemovité věci prostřednictvím e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na čísle: 212 341 341. Další možností je, aby se povinný dostavil se v úředních dnech - Po a St, 8,30 – 11,30 a 12,30 – 15,30 do sídla úřadu a osobně požádal o okamžité zrušení exekučního příkazu k prodeji nemovité věci. Povinný má povinnost přinést si s sebou svůj občanský průkaz, popřípadě jiný průkaz totožnosti. Jménem povinného může jednat třetí osoba na základě plné moci; soudní exekutor nevyžaduje, aby podpis zmocnitele byl úředně ověřen. V žádosti o okamžité zrušení exekučního příkazu k prodeji nemovité věci je nutné, aby povinný sdělil spisovou značku exekučního řízení a dále výslovně uvedl, které konkrétní nemovité věci se jeho žádost týká. V takovém případě bude usnesení o zrušení exekuční příkazu k prodeji nemovité věci vydáno ve lhůtě 5 dnů od doručení žádosti povinného (toto usnesení vydává soudní exekutor, právní moc vyznačuje soudní exekutor). Po vyznačení doložky právní moci bude toto usnesení o zrušení exekuční příkazu k prodeji nemovité věci zasláno na příslušný katastrální úřad.

 

Pokud povinný uhradí vymáhaný nárok, náklady oprávněného a náklady exekuce až po uplynutí30 dnů ode dne doručení výzvy ke splnění vymáhané povinnosti, odblokování nemovité věci povinného probíhá následovně:

  • vyrozumění o zahájení exekuce- bude vymazáno po vydání oznámení o skončení exekuce, které jesoudní exekutor oprávněn vydat až po splnění podmínek podle § 52 odst. 3 EŘ, a zároveň po právní moci příkazu k úhradě nákladů exekuce(tento příkaz vydává soudní exekutor neprodleně po uhrazení dlužné částky, právní moc vyznačuje soudní exekutor).Toto omezení však nebrání dispozici s nemovitou věcí,
  • exekuční příkaz k prodeji nemovité věci - bude vymazán po vydání oznámení o skončení exekuce (obsahující údaje o tom, že provedením exekuce zanikly účinky vyjmenovaných exekučních příkazů), které jesoudní exekutor oprávněn vydat až po splnění podmínek podle § 52 odst. 3 EŘ, a zároveň po právní moci příkazu k úhradě nákladů exekuce(tento příkaz vydává soudní exekutor neprodleně po uhrazení dlužné částky, právní moc vyznačuje soudní exekutor).Toto omezení brání dispozici s nemovitou věcí,

Pokud požaduje povinný vše (tedy vyrozumění o zahájení exekuce, exekuční příkaz k prodeji nemovité věci) odblokovat obratem, má možnost dostavit se v úředních dnech - Po a St, 8,30 – 11,30 a 12,30 – 15,30 do sídla úřadu, kde po převzetí výše zmíněných listin a podepsáních vzdání se práva námitek do příkazu k úhradě nákladů exekuce dostane vše potřebné k okamžitému odblokování všech omezeních na jeho listu vlastnictví. Případný termín je nutno dohodnout prostřednictvím e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na čísle: 212 341 341. V elektronické či telefonické žádosti je nutné, aby povinný sdělil spisovou značku exekučního řízení. Se zaměstnancem soudního exekutora poté povinný dohodne přesný termín k odblokování jeho nemovité věci; bez předchozí domluvy nebude povinnému rychlé odblokování umožněno. Povinný má povinnost přinést si s sebou svůj občanský průkaz, popřípadě jiný průkaz totožnosti. Jménem povinného může jednat třetí osoba na základě plné moci; soudní exekutor nevyžaduje, aby podpis zmocnitele byl úředně ověřen.

Pokud povinný nepožaduje vše (tedy vyrozumění o zahájení exekuce, exekuční příkaz k prodeji nemovité věci) odblokovat obratem, ale chce s nemovitou věcí nakládat, má možnost požádat o okamžité zrušení exekučního příkazu k prodeji nemovité věci prostřednictvím e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na čísle: 212 341 341. Další možností je, aby se povinný dostavil se v úředních dnech - Po a St, 8,30 – 11,30 a 12,30 – 15,30 do sídla úřadu a osobně požádal o okamžité zrušení exekučního příkazu k prodeji nemovité věci. Povinný má povinnost přinést si s sebou svůj občanský průkaz, popřípadě jiný průkaz totožnosti. Jménem povinného může jednat třetí osoba na základě plné moci; soudní exekutor nevyžaduje, aby podpis zmocnitele byl úředně ověřen. V žádosti o okamžité zrušení exekučního příkazu k prodeji nemovité věci je nutné, aby povinný sdělil spisovou značku exekučního řízení a dále výslovně uvedl, které konkrétní nemovité věci se jeho žádost týká. V takovém případě bude usnesení o zrušení exekuční příkazu k prodeji nemovité věci vydáno ve lhůtě 5 dnů od doručení žádosti povinného (toto usnesení vydává soudní exekutor, právní moc vyznačuje soudní exekutor). Po vyznačení doložky právní moci bude toto usnesení o zrušení exekuční příkazu k prodeji nemovité věci zasláno na příslušný katastrální úřad.

 

Adresa

Ringhofferova 115/1
155 21 Praha 5 - Zličín

Kontakt

mail: podatelna@eupha3.cz

tel.: 212 341 341
fax: 212 341 342

Detailní informace zde.

Další údaje

IČ: 720 65 699
DIČ: CZ7912311979
Evid. číslo soudního exekutora: 144
ID datové schránky: q3fpa3p